Popis produktu
Kyselina salicyová pôsobí antibakteriálne a dokáže usmrtiť choroboplodné zárodky v žalúdku a v črevách. Nachádza sa tu najväčšie množstvo betakaroténu a horčíka. Vedci dokázali, že kyselina retinová obsiahnutá v marhuliach zabraňuje nekontrolovanému rastu buniek pri leukémii. Tri marhule denne dodajú polovicu vitamínu A na deň a zredukujú potrebu močenia počas noci. Kyselina listová a kálium pomáha regulovať obsah vody v organizme. Marhule a jej jadrá sú zásadité potraviny, čo nám pomáha regulovať kyslosť organizmu. Sušené marhule majú takmer päťnásobný účinok ako čerstvé. Mimo už spomenutých látok obsiahnutých v marhuliach majú aj vitamíny skupiny B, C, vlákninu a kyselinu citrónovú.
Zloženie: Marhule. 100% prírodný produkt. Bez prídavných látok a aditív.
Krajina pôvodu: Turecko
Skladovanie: skladujte na suchom a tmavom mieste. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Biely povlak na povrchu nie je na závadu. Ide o prirodzene vykryštalizovanie cukru.
Nutričné hodnoty:
Priemerné výživové hodnoty na 100g výrobku:
Energetická hodnota: 2529kj/604kcal
Tuky: 50,7g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,3g
- z toho nenasýtené mastné kyseliny: 29g
Sacharidy: 13,4g
Vláknina: 0,8g
Bielkoviny: 25g